Downeast Coastal Residence

The goal of this project was to create an artist residence/studio that is not only integrated into the landscape but also supremely energy efficient.

Passive solar design and geothermal heating (vertical closed-loop) are incorporated within a super-insulated building envelope. A grid-tied photovoltaic array provides electrical power that results in annualized “net-zero” energy usage.

Blueberries grow on the roof in the summer months.

This intensely collaborative project won a 2013 Merit Award from the Boston Society of Landscape Architects and a 2014 Citation from the Maine Chapter of the American Institute of Architects.

Downeast Coastal Residence Portfolio Image

Downeast Coastal Residence
Downeast Coastal Residence
Downeast Coastal Residence
Downeast Coastal Residence
Downeast Coastal Residence
Downeast Coastal ResidenceDowneast Coastal Residence
Downeast Coastal ResidenceDowneast Coastal Residence
Downeast Coastal Residence